Devet igrača mogu potražiti novu sredinu

Čistka u Rudaru iz Prijedora

Devet igrača mogu potražiti novu sredinu

Dino Kurbegović

Nogometaši Rudara iz Prijedora nakon 18. kola nalaze se na 14 mjestu sa 16 osvojenih bodova. Ekipa koju s klupe predvodi Zlatko Jelisavac zaostaje sedam bodova za ekipom Viteza, koji se nalazi na poziciji 10, koja i naredne sezone garantuje igranje u Premijer ligi.

Sudbina kluba iz Prijedora je i dalje neizvjesna, rezultatski su u veoma teškoj situaciji, tako da nada zadnja umire, kada je u pitanju opstanak. Šef stručnog štaba nakon što je obavio razgovor s rukovodstvom kluba preporučio je devetorici igrača da mogu potražiti novu sredinu.

Golman Željko Kuzmić, te Mario Desnica, Vladimir Petković, Armin Mešić, Nartej Owusu, Edvin Hamzić, Nimo Džasper, Boris Nišević i Stipe Miloš mogu potražiti novu sredinu.

Podsjetimo da je jučer klub sporazumno raskinuo ugovor s iskusnim napadačem Mirzom Džafićem, tako da će Rudar u zimskoj pauzi ostati bez pola tima. Spominje se i odlazak najboljeg igrača Filipa Arežine, koji ima brojne ponude iz Premijer lige, ali i inostranstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hoće li Rudar u zimskom prelaznom roku dovesti kvalitetna pojačanja, te na proljeće pokušati ostvariti opstanak ili će se već sada okrenuti podmlađivanju i sklapanju ekipe za narednu sezonu, kako bi se što prije vratili u najviši rang našeg nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.