Magloviti i vjetroviti Le Havre poprište je večerašnje utakmice

BiH protiv Senegala

Magloviti i vjetroviti Le Havre poprište je večerašnje utakmice

K. Tanović

Le Havre, grad u kojem naša selekcija večeras u 20 sato igra protiv Senegala, nalazi se nešto manje od 200 km sjeverno od Pariza. Leži na desnoj obali ušća rijeke Sene, i ima otprilike 200.000 stanovnika.

Le Havre je, kako mu i samo ime kaže, luka (francuski Havre - luka). Poslije Marseillea, druga najveća u Francuskoj. Trajektom je povezana sa Portsmouthom u kojem je sadašnji selektor Senegala Aliou Cisse igrao od 2004. do 2006. godine. Mnogi Britanaci putuju upravo preko Le Havrea kada ide u Francusku i ostale države u Evropi.

Le Havre AC je nogometni klub iz ovog grada koji od sezone 09/10. nastupa u Ligue 2. Osnovan je daleke 1872. jedan je od najstarijih klubova u Francuskoj. Nikada nisu bili prvaci Francuske u profesionalnoj eri koja datira od1929. godine, ali su 1959. osvojili Kup Francuske.

Njihov novi stadion "Stade Oceane" otvoren je 2012. godine i prima 25 278 gledatelja. Stadion je spektakularan po tome što sjaji plavom bojom po noći, a nadamo se da će nas na ovom lijepom stadionu naši Zmajevi obradovati večeras.

Inače, reprezentativci BiH su smješteni u hotelu Mercure, koji možete vidjeti u našoj fotogaleriji, a vrijeme je maglovito i vjetrovito uz povremenu kišu. To, ipak, nije spriječilo ekspediciju bh. tima da jutros prošeta ovim lijepim gradom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije