Senegalski mediji otkrili Cisseove planove: Tandem Niang i Sakho u špicu

Očekuje se da će igrati i najveća zvijezda Senegala

Senegalski mediji otkrili Cisseove planove: Tandem Niang i Sakho u špicu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će sutra od 20:00 sati na stadionu Oceane u Le Havreu igrati prijateljski susret sa reprezentacijom Senegala.

Senegalci reprezentativnu pauzu koriste kako bi se uigrali za predstojeći Mundijal, a jasno je da selektor Aliou Cisse ne želi forsirati svoje igrače, pogotovo najveće zvijezde, pa je njegova ekipa u petak remizirala (1:1) sa slabašnim Uzbekistanom.

Kada je u pitanju sutrašnja utakmica protiv BiH, već je jasno da će Senegal biti bez trojice veoma važnih fudbalera.

Idrissa Gueye (Everton), Cheikhou Kouyate (West Ham) i Keita Balde (Monaco) su zbog zdravstvenih problema i povreda već napustili kamp reprezentacije Senegala, te su se vratili u svoje klubove, tako da neće biti na raspolaganju Cisseu za sutrašnji meč.

Međutim, Cisse i dalje u svojoj ekipi ima veliki broj kvalitetnih igrača, pa će Zmajevi sutra imati sve samo ne lagan zadatak.

Gotovo sigurno će Senegalci na travnjak stadiona Oceane istrčati u formaciji 4-4-2, a senegalski portal wiwsport.com saopštava da će na golu biti ili Khadim N'Diaye ili Alfred Gomis.

Štopersi tandem će činiti Koulibaly i Salif Sane ili Koulibaly i Djilobodji, dok će bekovske pozicije zauzeti Sabaly i Moussa Wague. Cheikh N'Doye i Pope Aloune (Badou) Ndiaye će biti centralni vezni fudbaleri, dok će po bokovima djelovati Ismaila Sarr i Sadio Mane koji nije igrao protiv Uzbekistana.

U samom vrhu napada najvjerovatnije će se naći tandem M'Baye Ninag i Diafra Sakho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi