DFB Pokal: Neuništivi Pizarro podsjetio na stare dane, Hoffenheim se provukao protiv trećeligaša
Peruanac je i dalje opasnost po protivničke igrače

Dva gola Peruanca u pobjedi Werdera

DFB Pokal: Neuništivi Pizarro podsjetio na stare dane, Hoffenheim se provukao protiv trećeligaša

S. Pašalić

Nogometaši Werder Bremena su savladali u 1. kolu Njemačkog kupa bez većih problema savladali u gostima niželigaša Delmenhorst sa 6:1.

Već u prvom poluvremenu je bilo sve riješeno kada je Werder vodio sa 4:1, a u drugom poluvremenu je sjajni Claudio Pizarro sa dva gola potvrdio visoku pobjedu gostiju.

Posebno je bio dojmljiv drugi gol 40-godišnjeg Peruanca koji je sjajnim potezom izbacio protivničkog igrača i zatim sa 18-19 metara pogodio mrežu domaćih. Ermin Bičakčić je ostao na klupi Hoffenheima i nije ulazio u igru.

U preostalim utakmicama Heidenheim je savladao Ulm sa 2:0, Bochum je gubio od niželigaša Baunatala na poluvremenu sa 2:1, ali je uspio stići do preokreta i pobjede rezultatom 3:2.

Najviše se na kraju namučio Hoffenheim koji je vodio sa 2:0 protiv Wurzbuger Kickersa, ali su domaći uspjeli stići do produžetaka i na kraju do penala nakon što je rezultat bio 3:3. Na kraju su igrači Hoffenheima pogodili četiri, a domaći igrači tri puta i na kraju je klub iz Bundeslige ipak uspio proći dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti