Claudio Pizarro u oktobru ima 41 godinu, a Werder saopštio da igra i naredne sezone

Nema odustajanja

Claudio Pizarro u oktobru ima 41 godinu, a Werder saopštio da igra i naredne sezone

E. Škorić

Iskusni peruanski napadač Claudio Pizarro donio je odluku da i naredne sezone nosi dres Werdera.

Pizarro će u oktobru imati 41 godinu, ali spreman je da nastavi da igra, pa je Werder objavio da će 184 cm visoki golgeter ostati i naredne sezone.

Pizarro je u Werderu igrao od 2008. do 2012. godine, potom od 2015. do 2017. godine, a u trećem mandatu je dres Werdera obukao od početka ove sezone.

Jedna je od legendi Werdera, iako je najveće uspjehe imao u dresu Bayerna. Igrao je i za Chelsea i Koeln, no ipak epizode u Werderu i Bayernu su mu daleko bolje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

S Bayernom je osvojio čak šest bundesligaških naslova, pet Kupova, Ligu prvaka, Superkup Evrope, dok je sa Werderom osvojio jedino Kup u sezonu 2008/09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi