Di Canio: Uz dužno poštovanje, ovo je Piolijev maksimum

Oglasila se i legenda Lazija

Di Canio: Uz dužno poštovanje, ovo je Piolijev maksimum

Legendarni fudbaler Lazija Paolo Di Canio govorio je o situaciji u  rimskom klubu, kojem ove sezone baš i ne cvjetaju ruže.

Nakon ispadanja u playoffu Lige prvaka, Lazio je solidno počeo sezonu u Seriji A i Evropskoj ligi, ali je onda uslijedio poraz od Rome koji uvijek boli Nebeskoplave.

Di Canio smatra da bi Lazio trebao promijeniti trenera kako bi se stvari pomjerile s mrtve tačke.

"Uz dužno poštovanje, moslim da je ovo Piolijev vrhunac i da ovaj tim ne može više dok ih on predvodi. Mislim da to vidi i Uprava kluba, ali da se boje napraviti promjene na poziciji šefa stručnog štaba", rekao je Di Canio, koji je potom dodao:

"Kada želite napraviti dobar rezultat, onda morate uzeti najbolje što se nudi, a da pri tome platite koliko je zaista potrebno".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio se nakon dvanaest odigranih kola nalazi tek na devetom mjestu Serije A sa 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti