Di Francesco bijesan na igrače: Trebao nam je gol, a mi smo trošili vrijeme na gluposti!

Trener Rome veoma ljut nakon meča

Di Francesco bijesan na igrače: Trebao nam je gol, a mi smo trošili vrijeme na gluposti!

Trener Rome Eusebio Di Francesco bio je bijesan na svoje igrače nakon sinoćnje utakmice protiv Liverpoola.

Vučica je pobijedila 4:2 u revanšu polufinala, a na kraju joj je jedan gol falio da izbori produžetak. Utisak je da fudbaleri Rome nisu dovoljno vjerovali u posljednjim minutama meča. Pravi primjer toga je ponašanje nakon trećeg gola kojeg je Nainggolan postigao u 86. minuti.

Fudbaleri Rome su u nastavku meča trošili vrijeme svađajući se sa sudijom zbog svake odluke umjesto da su pustili goste da što prije izvodu slobodne udarce kako bi se susret nastavljao. Upravo zbog toga je bio ljut EDF.

"Neću dizati svoj glas na UEFA-u i to zbog kluba. Dizat ću glas na svoje fudbalere, koji su morali vjerovati i krenuti po još jedan gol nekoliko minuta prije kraja. Ljut sam još više jer sam vjerovao da možemo napraviti čudo, a mi smo trošili vrijeme. Moramo se kloniti rasprave sa sucima jer suci neće promijeniti mišljenje, tako da smo radili baš ono što je Liverpool htio. To je ono što me čini ljutim", rekao je Di Francesco pa je prokomentarisao jednu od dvije velike greške suca Skomine. Riječ je o situaciji kada je Alexander-Arnold igrao rukom u svom šesnaestercu, ali Skomina je ostao nijem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Naravno, 20 ili 25 minuta do kraja, crveni karton i penal mogao bi zaista staviti Liverpool na rub provalije. Bilo kako bilo, mi smo napravili neke greške koje su nas koštale".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chupy
Ti si gospodin, svaka ti je na mjestu.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi