Di Francesco: Bila je to teška pobjeda, posebno jer ja nemam iskustvo u Ligi prvaka
Trener Rome može biti sretan jer se njegov tim sa prvog mjesta plasirao u osminu finala Lige prvaka

Trener Rome nakon utakmice

Di Francesco: Bila je to teška pobjeda, posebno jer ja nemam iskustvo u Ligi prvaka

Trener Rome Eusebio Di Francesco rekao je nakon sinoćnje pobjede protiv Qarabaga u okviru Lige prvaka da je to bila teška utakmica, jer on nema iskustva vođenja timova u Ligi prvaka. 

Roma je slavila sa 1:0 pogotkom Diega Perottija, a Vučici je ta pobjeda bila dovoljna da na kraju završi kao prvoplasirana ekipa u grupi.

"Bila je to sjajna pobjeda, veoma teška, jer ja nemam iskustva u Ligi prvaka. Zadovoljan sam jer niko nije očekivao da ćemo se kvalifikovati dalje. Mnogi su mislili da ćemo biti eliminisani, ali mi smo radili naporno i završili na prvom mjestu", rekao je Di Francesco i nastavio:

"Nakon što smo postigli pogodak, igrači su igrali bolje, ali vidjela se nervoza pred kraj meča, možda zbog toga što Roma nije navikla da pravi uspjehe u Evropi. Želim da moj tim uvijek ide po još jedan gol, bez obzira na to kakva je situacija, a čuvanje lopte u tim situacijama nije ono što me zanima".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Roma je u grupi C završila na liderskoj poziciji i to ispred Chelseaja koji će također u osminu finala, dok će Atletico Madrid put u Evropi nastaviti kroz Evropa ligu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi