Di Francesco: Ne možemo zavisiti od Džekine forme
Di Francesco je ljut na igrače, smatra da ne smiju da gube nadu i da prestanu igrati nakon primljenog gola ili propuštenih šansi

Ljut nakon poraza od SPAL-a

Di Francesco: Ne možemo zavisiti od Džekine forme

E. Škorić

Roma je danas razočarala, pa je poražena od SPAL-a s 2:0 na Olimpicu.

Roma je bila veliki favorit i mnogi su iznenađeni kako nije uspjela da ostvari četvrtu uzastopnu pobjedu u Seriji A. Nije išlo Vučicu, a posebno Edina Džeku, koji je imao dvije velike šanse danas.

"Džeko je imao neke velike šanse i nije ih iskoristio, ali je također i realizovao neke polušanse ranije. Ipak, ne možemo zavisiti od Džekine forme", kazao je trener Rome Eusebio di Francesco.

"Bio sam sretan zbog svega što smo napravili u prvom dijelu, a onda smo napravili penal i tu se sve promijenilo. Naivan potez Pellegrinija kod penala, mada nisam siguran koliko je u stvari bilo kontakta. Prelako je protivnički igrač pao", poručuje trener Rimljana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ljute ga propuštene šanse, ali i mentalitet igrača.

"Moramo da nastavimo da igramo, čak i nakon što Edin Džeko ne iskoristi šanse. Ne smijemo odustajati tek tako" zaključuje EDF.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
U tri zadnje reprezentativne utakmice Pjanic. Duljevic, Visca i Saric su dali Edinu vise pravih lopti nego sto ih on dobije u Romi u 10-15 utakmica. Ovo kazem bez imalo pretjerivanja. One lopte koje Dzeko u Romi dobije su teske i samo zahvaljujuci njegovoj umjesnosti zavrse u golu. I onda, kad Roma izgubi u citavoj ekipi najvise se primijeti da je izostala Edinova realizacija.
27 1
Kako ja vidim ako Dzeko daje golove onda i Roma ide naprijed, naravno ne moze se sve cekati na Dzekine golove, valjda jos neko drugi zna dati gol u korist Rome ako to ne moze Dzeko.
26 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi