Di Francesco: Neki igrači još ne znaju šta znači igrati za Romu

Trener Rome priznao da je Napoli zaslužio bod

Di Francesco: Neki igrači još ne znaju šta znači igrati za Romu

Jedan od derbija kola 10. kola Serije A odigrali su večeras Napoli i Roma (1:1).

Roma je od 14. minute vodila zahvaljujući golu El Shaarawyja, ali je domaći tim u posljednjim trenucima susreta došao do zasluženog poravnanja i tako zadržao kakav-takav korak za prvoplasiranim Juventusom.

Trener Rome Eusebio Di Francesco je nakon utakmice priznao da je Napoli zaslužio da osvoji bod, uprkos tome što je do izjednačenja stigao tek u 90. minuti.

"Treba biti iskren, Napoli je zaslužio bod. Ali, ne zaboravite da smo i mi promašili nekoliko prilika da odemo na 2:0, čak i u drugom poluvremenu", započeo je Di Francesco, te dodao:

"Još uvijek imamo fudbalere koji ne znaju šta znači igrati za klub poput Rome, koji se još traže u taktičkom smislu. Mislio sam da smo se dobro branili večeras, ali nažalost primili smo taj gol. Ovaj tim nije izgrađen da se brani duboko i gubi svoj identitet kada se treba braniti. Volimo imati posjed i biti ofanzivni, ali smo večeras morali forsirati plan B".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romin trener je istakao i da žali zbog povreda De Rossija i Manolasa, koji su ranije izašli iz igre. Di Francesco je rekao i to da je sa De Rossijem njegov tim izgledao mnogo bolje na terenu.

Roma nakon 10 kola zauzima tek osmo mjesto sa 15 bodova, ali t oliko ima i petoplasirana Fiorentina.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaki84
Ti neznas kako Tim vodit.... kretenu maloumni
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi