Di Francesco: Olakšali smo im posao, vidjet ćete drugu Romu u revanšu

Trener Rome nakon meča

Di Francesco: Olakšali smo im posao, vidjet ćete drugu Romu u revanšu

Trener Rome Eusebio Di Francesco nije bio zadovoljan igrom svojih fudbalera nakon večerašnje utakmice protiv Liverpooola. 

Roma je izgubila sa 5:2 na Anfieldu, a Di Francesco je rekao da su njegovi igrači dodatno olakšali posao Liverpoolu jer su dosta griješili prilikom predaje lopte.

"Ne možemo govoriti o utakmici protiv Barcelone ako stalno gubimo duele i imamo pogrešne pasove. Bili smo laki za pročitati, znalo se koji ćemo pas odigrati i logično je da u tim situacijama gubimo glave", počeo je Di Francesco.

"Ne mislim da taj sistem sa trojicom u odbrani nije funkcionisao. Bili smo dobri prvih 20 minuta, znači nije to problem. Problem je što su nam oni stvorili svaku priliku nakon naše greške na sredini terena. Izgubili smo svaku situaciju jedan na jedan. Jedino normalno je bilo da izmjenama nešto pokušamo uraditi i da dobijemo pozitivnu reakciju. Imamo i revanš i još možemo okrenuti stvari. Ako ne vjerujete u čuda, onda ne trebate ni igrati ovakve mečeve".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prije meča protiv Barcelone rekao sam da potpuno vjerujem u naše šanse i sada ću isto reći. Tim je večeras potpuno izgubio samopouzdanje. Vidjet ćemo potpuno drugačiju Romu u revanš susretu. Ako izgubite mnogo duela na terenu, onda je logično da ćete izgubiti i utakmicu. Ako protivnik ima loptu i želi odigrati pas, ne možete samo stajati i čekati da se to desi, posebno ako je logično šta će odigrati. Olakšali smo im posao", rekao je Di Francesco.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lega
sinoc ste ga bas popusili i slobodno se svi pomirite sa tim da ste dosli do polufinala i dalje niste mogli , i to je sasvim realno dobar uspjeh sa ovakvim igracima
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi