Di Francesco upozorava: Moramo više razmišljati o "nama", nego o "sebi"

Pastore nije zamjena za Nainggolana

Di Francesco upozorava: Moramo više razmišljati o "nama", nego o "sebi"

Sportski direktor Rome Monchi na udaru je kritika navijača ovoga kluba jer je belgijski veznjak napustio klub kako bi se pridružio njihovom rivalu u Serie A, Interu, dok su Davide Santon i Nicolo Zaniolo krenuli u suprotnom smjeru kao dio transfera.

Di Francesco tvrdi da odluka o puštanju Radje Nainggolana nije donesena naprasno.
 
"Izbor je zajednički", rekao je Di Francesco za Il Centro.
 
"Imam vrlo dobru vezu s Radjom i nedavno smo razgovarali. Na osobnoj razini želim mu sve najbolje. Što se tiče prelaznog roka on još nije gotov."
 
"Možda ćemo morati modificirati ekipu, procijeniti ćemo. Tokom priprema ćemo imati jasniju sliku."

Di Francesco je kazao kako obožavatelji Rome mogu očekivati ofanzivniju ekipu s dolaskom Javiera Pastorea. On je potpisao petogodišnji ugovor za 24,7 miliona eura, a njegov novi trener kaže da je doveden kako bi igrao vanjskog veznog igrača.

"On je jedan od rijetkih novih igrača s kojima sam razgovarao i podijelio je sa mnom pozitivne osjećaje", rekao je Di Francesco za Pastorea.

"Njegova svestranost je važna za taktičku širinu momčadi. Ima karakteristike koje još nismo imali. On ima kvalitetu i maštu kako bi nas produbio, pogotovo protiv timova koji se brane."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je osvojila treće mjesto u Serie A, iza Juventusa i Napoli, a Di Francesco je rekao da će jača momčadska etika biti od ključne važnosti za njegovu momčad u borbi za Scudetto u nadolazećoj sezoni.

"Želimo izazvati probleme onima koji su završili iznad nas prošle sezone. U Juventusu postoji timski rad i to je ono što propovijedam u Romi. Moramo više razmišljati 'o nama', nego što razmišljamo 'o sebi'."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti