Veliki preokret: Dybala ide na Copa Americu?

Lavezzi ima problema sa povredom

Veliki preokret: Dybala ide na Copa Americu?

Endin Čaušević

Selektor Argentine, Gerardo Martino, prije nekoliko dana objavio je spisak igrača na koje računa na predstojećoj Copa Americi.

Mnogi su bili iznenađeni spiskom selektora Argentine na kojem nije bilo napadača Juventusa, Paula Dybale. On je nakon toga izjavio da je Dybala bio u konkurenciji, ali da se na kraju odlučio za Erequiela Lavezzija koji trenutno igra u Kini.

Argentinski mediji su kritikovali Martina zbog ovog poteza jer mnogi smatraju da je Dybala u sjajnoj formi, te da zaslužuje poziv u reprezentaciju. Ipak, nekoliko dana kasnije situacija je dobila preokret.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Lavezzi ima problema sa povredom i najvjerovatnije neće biti spreman za Copa Americu, te bi poziv trebao dobiti upravo Dybala. Copa America počinje 3. juna, a Argentina svoju prvu utakmicu igra tri dana kasnije protiv Chilea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije