Di Maria: Real tražio da ne igram finale Mundijala
Foto: EPA.eu

Argentinac otkrio istinu

Di Maria: Real tražio da ne igram finale Mundijala

Argentinski fudbaler Angel Di Maria u proteklom prelaznom roku postao je najskuplje pojačanje u historiji Manchester Uniteda. Sada već bivši fudbaler Real Madrida otkrio je da su od njega iz redova bivšeg mu kluba tražili na dan finala Svjetskog prvenstva da ne igra utakmicu.

Di Maria je propustio duel s Njemačkom jer se povrijedio ranije tokom Mundijala, ali ističe da je pocijepao pismo koje mu je stiglo iz Madrida.

"Dobijao sam tretman kako bih pokušao da igram finale, znao sam da su šanse da se povrijedim ako zaigram 90%. Pismo je stiglo u 11, pocijepao sam ga. Nisam pričao ni s kim iz kluba. Nije me bilo briga. Na kraju se selektor odlučio da ne igram", rekao je Di Maria.

Di Maria je u finišu ljetnog prelaznog roka napustio Kraljeve i stigao na Old Trafford za rekordnih 59,7 miliona funti. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Argentinac je otišao jer je izgubio mjesto u timu Carla Ancelottija, a šta su navijači mislili o tome pokazali su ogromnim ovacijama kada je ušao kao rezerva protiv Atletica u prvom meču Superkupa. 

"Casillas i Ramos su mi rekli da sam dobio ovacije, ja nisam čuo, to je sjajno. Ljudi su bili uz mene do smrti. Ovakve stvari se dešavaju, nekada odeš u drugi klub. Nisam imao problema s Ancelottijem, niti s Baleom. Imali smo dobar odnos", istakao je Argentinac.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.