Di Maria stao u odbranu Messija i kritikovao sudije
Foto: EPA

Objasnio da nije samo Messi vrijeđao sudije

Di Maria stao u odbranu Messija i kritikovao sudije

E. Čaušević

Kapiten reprezentacije Argentine, Lionel Messi, prošle sedmice suspendovan je od strane FIFA-e zbog vrijeđanja sudija na meču protiv Čilea.

Argentina je u meču kvalifikacija za SP na domaćem terenu golom Messija savladala Čile sa 1:0, a nakon utakmice kapiten Gaučosa je vrijeđao pomoćnog sudiju jer je bio nezadovoljan njegovim odlukama. FIFA je dva dana kasnije pokrenula istragu, a ubrzo nakon toga saopšteno je da je Messi suspendovan.

Messi je žestoko kažnjen od strane FIFA-e sa četiri utakmice neigranja svega nekoliko sati pred meč s Bolivijom. Ovaj potez FIFA-e šokirao je argentinsku javnost koja je osula paljbu po ovoj organizaciji nakon suspenzije.

Nekoliko dana kasnije oglasio se Angel Di Maria koji je izjavio da nije mogao vjerovati da je Messi dobio ovako žestoku kažnjen. Igrač PSG-a je ljut jer mnogi igrači se provuku sa mnogo većim ispadima prema sudijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Suspenzija Lea Messija? Bitno je da FS Argentine učini sve što može kako bi se ta kazna smanjila jer nam sada idu najvažnije utakmice. Ja sam nakon te utakmice svašta dobacivao sudijama i nisam bio jedini. Ipak, čini se da je njih zanimalo samo što govori Messi. Što je najgore on je bio u pravu", rekao je Di Maria.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi