"Di Mariju sam probao na svim napadačkim pozicijama, a Falcao je bio tek peta opcija"

Van Gaal otvorio dušu

"Di Mariju sam probao na svim napadačkim pozicijama, a Falcao je bio tek peta opcija"

Penzionisani holandski trener Louis van Gaal otvorio je dušu u razgovoru sa novinarom Simonom Stoneom koji radi za BBC.

Van Gaal je govorio o svemu pomalo, a između ostalog se dotakao propalih transfera u vremenu dok je bio trener Manchester Uniteda.

Tada je Van Gaal, između ostalog, doveo Angela Di Mariju i Radamela Falcaa, ali ni jedan od njih dvojice nije ispunio očekivanja.

Van Gaal danas, nekoliko godina kasnije, objašnjava šta se zapravo desilo.

"Di Maria kaže da je to bio moj problem. Dao sam mu da igra na svim napadačkim pozicijama, to možete i provjeriti. Nije bio uvjerljiv ni na jednoj od tih pozicija. Nije se mogao nositi s konstantnim pritiskom na loptu u Premier ligi. To je bio njegov problem", kazao je Van Gaal pa se osvrnuo na Schweinsteigera i Falcaa:

Image result for di maria

"Doveo sam Schweinsteigera zato što smo trebali kapitena na terenu, ali on to nije mogao odraditi. Bio je povrijeđen, imao je izgovor. Želio sam prvoklasnog napadača. Ne želim prolaziti kroz sva imena, ali kad ne možeš doći do prvog ili drugog izbora, onda si sretan s četvrtim ili petim. Tako je došao Falcao, ali znali smo unaprijed da je povrijeđen. Zato sam rekao da bismo ga trebali uzeti na posudbu", kaže Holanđanin.

Također, otkrio je da je nakon Mundijala 2014. godine na stolu, osim ponude Uniteda, imao i ponudu Tottenhama. Kaže da je Tottenham iz ove perspektive gledano možda bio i bolji izbor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Tottenham bi bio bolji izbor jer Manchester United je imao staru ekipu i znao sam da ću je morati transformirati. Je li to bio pogrešan izbor? Možda, ali slijedio sam svoje srce. Radio sam u najboljim klubovima Holandije, Njemačke, Španije, a sada i Engleske", kaže on.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi