Di Marzio se preračunao: Koliko "italijana" je pozvao Prosinečki?

Greška uglednog novinara i transfer gurua

Di Marzio se preračunao: Koliko "italijana" je pozvao Prosinečki?

A. Čaušević

Robert Prosinečki je danas objavio spisak igrača za utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i Lihtenštajna. 

Na spisku od 25 fudbalera našla su se i četverica koja svoj fudbalski hljeb zarađuju u Seriji A: Miralem Pjanić (Juventus), Rade Krunić (Milan), Edin Džeko (Roma) i Mato Jajalo (Udinese).

Vijest o objavi spiska na svojoj stranici prenio je i ugledni italijanski novinar Sky Sporta i poznati transfer guru Gianluca Di Marzio. Istina, uz jedan propust.

U članku o Robijevom spisku za Italiju i Lihtneštajn na Di Marzijevoj web stranici se navodi da je pozvano pet "italijana", što i nije slučaj.

"Prosinečki pozvao pet bosanskih igrača iz naše lige. Tu će biti Mato Jajalo iz Udinesea, Miralem Pjanić iz Juventusa, Rade Krunić iz Milana i Edin Džeko iz Rome. Mali derbi za njih koji će pokušati osvojiti bodove i nastaviti se nadati plasmanu na Evropsko prvenstvo", navodi se u tekstu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica BiH - Italija igra se 15. novembra na stadionu Bilino polje. Azzurri su se već plasirali na EURO, dok Zmajevi imaju još teoretskih šansi za plasman, ali je martovski baraž mnogo izvjesniji.

Top Komentari

Kuuler
ja sam jednom gluplji clanak negdje procitao, cini mi se 2003. ili 2004. godine...
2 0
ljiljan
jel moguce da je ovo clanak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi