Di Marzio tvrdi kako je Mourinho dobio zanimljivu ponudu, ali teško je Portugalca i zamisliti tamo

Portugalca žele u Škotskoj

Di Marzio tvrdi kako je Mourinho dobio zanimljivu ponudu, ali teško je Portugalca i zamisliti tamo

E. Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho i dalje je bez posla nakon što je u decembru 2018. napustio Manchester United.

Mourinho se nije proslavio početkom ove sezone na klupi Uniteda, pa je klub umjesto njega angažovao Ole Gunnara Solskjaera.

Portugalac i dalje odmara, čeka pravu ponudu, ali bi već od ljeta mogao da krene s radom. Za sada nema naznaka u kojoj ligi, ali ponuda ne manjka.

Povezuje se trenutno s Romom, a italijanski novinar Gianlunca Di Marzio tvrdi da je dobio ponudu iz Škotske.

Naiem, tamošnji prvak Celtic želi Mourinha na klupi, no postavlja se pitanje koliko ovaj trofejni trener želi da se prihvati poziva iz Škotske. Jedino što bi Mourinhu moglo da bude privlačno je činjenica da Celtic igra Ligu prvaka.

L'Equipe otkrio koje klubove će naredne sezone voditi Jose Mourinho i Antonio Conte

Pripreme za novu sezonu ovog ljeta bi mogle biti interesantnije nego ikad jer je najavljeno već nekoliko spektakularnih transfera, no pomno se prate i sudbine trenerskih stručnjaka.

Posebno su u centru pažnje treneri koji trenutno nemaju angažman, a "najpopularniji" na toj listi sigurno su Jose Mourinho i Antonio Conte. Mourinho je bez posla od decembra kada je dobio otkaz u Manchester United, a Conte je odmorio cijelu sezonu.

Ovaj dvojac će se sigurno na scenu vratiti ovog ljeta, a na stolu već imaju nekoliko zanimljivih ponuda. Mnogi vjeruju da će obojica naredne sezone trenirati klubove iz Serije A, a pregovori s pojedinim klubovima već traju.

U Italiji je nekoliko klubova koji traže trenere za narednu sezonu, a u tome prednjače Roma i Inter. Stalno se špekuliše ko bi mogao trenirati ove klubove, a za Romi i Inter su velike želje i Mourinho i Conte.

Obojica se povezuju s ovim ekipama i samo je pitanje ko je spreman da ponudi više novca. Ugledni L'Equipe je navodno došao do informacija da znaju gdje će naredne sezone biti Mourinho i Conte.

L'Equipe tvrdi da će Jose Mourinho naredne sezone voditi Romu ukoliko Vučica izbori Ligu prvaka, dok će Antonio Conte put Meazze gdje će sjesti na klupu Intera.

Mourinho ima i opciju PSG-a ukoliko Thomas Tuchel dobije otkaz, no priznao je da mu je želja da se vrati na Apenine. Sportski direktor Intera, Beppe Marotta, već je navodno postigao dogovor s Conteom iako je Mourinho čekao njegov poziv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije