Di Matteo: Hazard je sjajan za nas, nije me iznenadio

Di Matteo: Hazard je sjajan za nas, nije me iznenadio

U tri prve odigrane premierligaške utakmice za Chelsea, belgijski 21-godišnji vezni fudbaler Eden Hazard ostavio je fantastičan utisak. Upisao je čak šest asistencija i jedan gol.

Premijerni gol zabio je u subotnjem drugom kolu protiv Newcastlea iz jedanaesterca.

 

"Nije nas iznenadio. Gledali smo ga puno prošle sezone. Bila je riječ o drugoj ligi, pa niste sasvim sigurni kako će se prilagoditi Premierligi, ali čini se da se snašao vrlo brzo. On je sjajan igrač za nas" rekao je Chelseajev menadžer Roberto di Matteo o igraču kojeg je londonski klub doveo ljetos iz Lillea uz odštetu od 32 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Eden je stvorio puno prilika, a bilo je dobro za njega da zabije svoj prvi gol. Cijela ekipa se razumije jako dobro i pokazuju da mogu komforno igrati jedni s drugima. Vrlo sam zadovoljan sa ekipom. Doveli smo pametno neka pojačanja, neke uzbudljive mlade igrače koji će nam dati temelje za budućnost", zaključio je Di Matteo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.