Di Matteo: Igramo sjajan nogomet, ali još puno je do kraja

Chelsea niže pobjede, trener skroman

Di Matteo: Igramo sjajan nogomet, ali još puno je do kraja

E. Škorić

Nogometaši Chelsea u osmom su kolu engleskog Premiershipa upisali sedmu pobjedu i čvrsto su na prvoj poziciji sa 22 boda.

Plavci su na White Hart Laneu u subotu u gradskom derbiju s 4:2 savladali Tottenham i nastavili briljantan niz u domaćem prvenstvu. Trenutno su izabranici Roberta di Mattea četiri boda ispred Cityja i Uniteda, dva kluba iz Mancehstera.

 

"Još je rano da se daju neke prognoze, odigrao je tek osam kola ostaje nam još 30 utakmica. Ne možemo sada govoriti o tituli", čvrsto je s dvije noge ostao na zemlji Di Matteo, ali nije mogao poreći činjenicu da njegovi momci oduševljavaju:

 

"Sigurno da smo u dobroj formi, igramo sjajan nogomet, postigli smo dosta golova i stvorili jako puno šansi. No, bit će trenutaka kada ćemo biti još više testirani, pa ćemo vidjeti kako ćemo onda odgovoriti na  takve ispite".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Chelsea se sada okreće Ligi prvaka, a slijedi im gostovanje u Donjecku kod ukrajinskog Šahtara. Podsjetimo da su u prvom kolu remizirali 2:2 s Juventusom, a zatim slavili u Danskon protiv Nordsjællanda (4:0).

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.