Di Matteo preuzima ekipu Las Palmasa?

Italijan bez angažmana od prošle godine

Di Matteo preuzima ekipu Las Palmasa?

Nekadašnji strateg Chelseaja Roberto Di Matteo mogao bi se veoma brzo vratiti trenerskom poslu.

Italijanski stručnjak je bez angažmana od prošle godine kada je otišao sa klupe Aston Ville, ali bi veoma brzo mogao ponovo na trenersku klupu.

Za njegove usluge interesuje se ekipa Las Palmasa koja se nalazi u veoma teškoj situaciji jer se trenutno nalazi na posljednjem mjestu u La Ligi sa samo 11 osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Podsjetimo, Di Matteo se najviše proslavio na klupi Chelseaja s kojim je 2012. godine osvojio Ligu prvaka i FA Cup. Osim toga, vodio je i ekipe WBA-a, Schalkea i Aston Ville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom igračke karijere nastupao je između ostalog za Lazio i Chelsea, a za reprezentaciju Italije odigrao je 34 utakmice i postigao je dva pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi