Di Santo u Schalkeu

Argentinac ostaje u Njemačkoj

Di Santo u Schalkeu

S. Bošković

Bivši napadač Chelseaja, Franco Di Santo, na korak je od potpisivanja ugovora sa Schalkeom.

Nakon što je imao epizodu na Otoku, igrajući za Wigan i Plavce, ovaj 26-godišnji napadač je prešao u Werder Bremen. Ipak, nakon tri sezone u Werder Bremenu Schalke je odlučio da isplati klauzu i dovede ga u svoje redove. 

Unatoč najavama čelnika Werdera da će Di Santos ostati u klubu, to se ipak neće desiti.

Napadač je imao još jednu godinu ugovora, no aktivirana je klauza od šest miliona eura i ona mu omogućuje da napusti klub.

"Franco Di Santo napušta klub s trenutnim učinkom",  stoji u službenom priopćenju kluba. "Argentinac je iskoristio klauzu o otpuštanju u svom ugovoru i nije više dio ekipe".

Ovaj napadač je za Werder odigrao 50 utakmica i postigao 13 golova. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Igračku karijeru je počeo u Chelseaju, no nije se uspio nametnuti. Odigravši samo osam utakmica za drugi tim Chelseaja prelazi u Wigan, u čijem dresu nastupa 97 puta i postiže 17 golova.

Tri puta je i nosio dres Argentine, ali se nije uspio upisati u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.