Di Vaio u dvije minute bacio Inter na pod

Cavani vodio Napoli do pobjede u Firenci

Di Vaio u dvije minute bacio Inter na pod

Edmir Škorić

U petak su odigrana prva dva susreta 24. kola Serije A. Obilježili su ih napadači Marco Di Vaio, koji je s dva gola srušio Inter u Milanu te Edinson Cavani, koji je također bio dvostruki strijelac u slavlju Napolija u Firenci.

Nakon jednog nevjerovatnog niza pobjeda, nogometaši Intera upali su u rezultatsku krizu. Uključujući i domaći Kup (ispali od Napolija u četvrtfinalu), Nerazzurri su u posljednjih šest susreta upisali pet pobjeda, a jedino su se poraza spasili protiv Palerma prvog dana februara, kada je bilo 4:4 na Giuseppe Meazzi.

Novi poraz doživjeli su večeras protiv Bologne, koju niko nije savladao u 2012. godini. Posljednji put je to za nogom pošlo igračima Rome, koji su slavili s 2:0 krajem decembra prošle godine. Nakon četiri uvezana remija, izabranici Mattea Rubina slavili su noćas pobjedu.

U samo jednoj minuti Marco Di Vaio, iskusni napadač Bologne, riješio je pitanje pobjednika. Dvaput je loptu poslao iza leđa Brazilca Julija Cesara i tako produžio agoniju Intera, koji će se sada okrenuti prvom susretu osmine finala i okršaju s francuskim Marseilleom.

Inter je dotukao Robert Acqufresca pogotkom za konačnih 3:0 u 85. minuti. Bologna sada ima 25 bodova i sve je bliža opstanku. Inter će ovakvom igrom teško i Evropu izboriti za sljedeću sezonu.

Dobru utakmicu odigrali su Fiorentina i Napoli na Artemio Franchiju. Rano je Napolitance u vodstvo doveo sjajni Cavani. Igrala se treća minuta kada je pogodio na asistenciju Mareka Hamšika.

Ista kombinacija osigurala je Napoliju i drugi gol. U 54. minuti Slovak centrira, Urugvajac pogađa. Ezequel Lavezzi u samom finišu postiže treći gol za goste i sigurna tri boda Napolija, koji je sada na tabeli "preskočio" Romu i Inter. Fiorentina ostaje 11-plasirana sa 28 bodova.


Serija A, 24. kolo:

Inter - Bologna 0:3 (Di Vaio 37, 38, Acquafresca 85)
Fiorentina - Napoli 0:3 (Cavani 3, 55, Lavezzi 90)






Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti