Dick Advocaat se oprašta na kraju sezone

Saopštio konačnu odluku

Dick Advocaat se oprašta na kraju sezone

Holandski stručnjak Dick Advocaat oprostit će se od trenerskog posla na kraju ove sezone.

Advocaat je trenutno na klupi turskog Fenerbahčea kojeg je preuzeo prošlog ljeta, ali ovom timu ne ide baš najbolje ove sezone pa su trenutno tek na 4. mjestu Super lige.

Fener je jučer poražen na domaćem terenu od Konyaspora sa 3:2 uz dva pogotka Riada Bajića, a Advocaat je nakon te utakmice odlučio objaviti da će na kraju sezone okončati karijeru.

"Odlazim na kraju sezone. Nije me briga jesam li ovu odluku saopštio prerano", rekao je ovak 69-godišnji trener.

Advocaat je tokom karijere vodio brojne klubove i reprezentacije. U dva navrata je bio selektor Holandije, također je trenirao reprezentacije Južne Koreje, Belgije, Rusije i Srbijue, a najpoznatiji klubovi koje je vodio su PSV, Glasgow Rangers i Zenit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi