Drogba postigao hat-trick i sve je ukrasila čuvena proslava gola
Foto - Screenshot

Humanitarni meč

Drogba postigao hat-trick i sve je ukrasila čuvena proslava gola

M. Šljivak

Kultni stadion Velodrome ugostio je večeras velike zvijezde svjetskog fudbala, ali i drugih sportova.

U humanitarnoj utakmici susreli su se legende Marseillea i ekipa UNICEF koju je sa klupe vodio čuveni Arsene Wenger. Na kraju su legende slavile sa 7:4.

Iako su na terenu bili fudbaleri koji su odavno okončali karijere, na kraju smo vidjeli zaista čudesne poteze.

Glavnu riječ imao je legendarni Dider Drogba koji je postigao hat-trick. Naravno, nije moglo ni bez čuvene proslave klizanjem na koljenima, koja je godinama bila prepoznatljiva za napadača iz Obale Slonovače.

Spektakularan gol postigao je i Benoit Cheyrou, a među strijelcima su bili još Robert Pires, Gaizka Mendieta, Fabrizio Ravanelli, Louis Saha...

Didier Drogba je u karijeri odigrao samo jednu sezonu u dresu Mareillea. Zabio je 32 gola u 54 nastupa, a zatim je otišao u Chelsea i ispisao je historiju.

Top Komentari

Klicko
Yebote koja imena,danas neki embapei,neymari,gaviji vini jr-ovi
8 3
Śmeker007
Ovaj trener kako gleda isti naš VAHA, znaci iz profila bi covjek rekao eno VAHE :D
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti