Svi bi ih poželjeli u svojoj ekipi: Za ove igrače nije bilo mjesta u reprezentaciji Francuske!

Deschamps je bio na slatkim mukama

Svi bi ih poželjeli u svojoj ekipi: Za ove igrače nije bilo mjesta u reprezentaciji Francuske!

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske je prema mišljenju mnogih glavni favorit za osvajanje Evropskog prvenstva.

Nakon godinu dana čekanja Evropsko prvenstvo počinje konačno večeras i to utakmicom između Turske i Italije koja se od 21 sat igra na stadionu Olimpico u Rimu.

Prema kvotama na kladionicama Francuska je prvi favorit za osvajanje zlata i jasno je da Trikolori nakon titule na Mundijalu žele da se nađu i na krovu Evrope ovog ljeta.

Didier Deschamps je prije nekoliko sedmica objavio spisak igrača na koje će računati na ovom Evropskom prvenstvu, a sigurno da je najveće iznenađenje bio povratak Karima Benzeme.

Benzema se nakon šest godina pauze vratio u reprezentaciju i sigurno je da će biti najveće pojačanje za Deschampsovu ekipu.

Međutim, mediji u francuskoj objavili su zanimljiv sastav jutros, a sačinjen je od fudbalera koji se nisu našli na spisku za Euro.

Oglasi

Jasno je da je Deschamps bio na slatkim mukama što se tiče izbora igrača, te da je imao veliki broj fudbalera na koje je mogao računati. Međutim, jednostavno nisu mogli baš svi da se nađu na spisku.

Francuzi su objavili jutros sastav igrača koji se nisu našli na spisku, a koje bi sigurno svaka druga reprezentacija jedva čekala da ima u svojim redovima.

Sastav Francuske koji ne ide na EP i vrijednost igrača: Ilan Meslier (Leeds, 20 miliona eura), Dayot Upamecano (Bayern, 60 miliona eura), Wesley Fofana (Leicester, 40 miliona eura), Ibrahima Konate (Liverpool, 35 miliona eura), Nordi Mukiele (Leipzig, 25 miliona eura), Lucas Digne (Everton, 35 miliona eura), Theo Hernandez (Milan, 45 miliona eura), Ferland Mendy (Real Madrid 50 miliona eura).

Na ovom spisku nalaze se još: Eduardo Camavinga (Rennes, 55 miliona eura), Tanguy Ndombele (Tottenham, 50 miliona eura), Christopher Nkunku (Leipzig, 40 miliona eura), Anthony Martial (Manchester United, 45 miliona eura), Moussa Diaby (Bayer Levertkusen 38 miliona eura), Alexandre Lacazette (Arsenal, 28 miliona eura).

Francuzi su na Euru smješteni u grupu sa Njemačkom, Mađarskom i Portugalom.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Selekcija Didiera Deschampsa prvenstvo otvara narednog utorka duelom protiv Njemačke u Minhenu (15. juni).

Nakon Nijemaca slijedi im utakmica protiv Mađarske u Budimpešti (19. juni), te duel sa Portugalom (23. juni).

Top Komentari

Ady 33
Perverzija od igrača... Da nam je barem 5 igrača toga kvaliteta......
5 0
Malmi_Suomi
G. Novinaru g. E. Čauseviću ispravka krivog navoda. Koliko mi se čini i koliko se razumijem u nogomet/ fudbal da Lucas Digne je u sastavu repke Francuza. Nosio broj 19 dok Benzema nije došao a sada nosi br. 18 . Ali eto vidjet ćemo ko je u pravu . p.s. možda je i " do mene ". Lp
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi