Zidane na SP-u 2006. godine oštetio vrata svlačionice u Leipzigu, a ona ni danas nisu zamijenjena

Vlasnici stadiona napravili pravu atrakciju

Zidane na SP-u 2006. godine oštetio vrata svlačionice u Leipzigu, a ona ni danas nisu zamijenjena

E. Čaušević

Zinedine Zidane bio je glavna tema javnosti na Svjetskom prvenstvu 2006. godine nakon što je u finalnom meču imao incident koji je obilježio njegovu karijeru.

Francuska je tada uspjela da se plasira u finale Mundijala gdje su igrali protiv Italije, a ova utakmica se prepričava i danas.

Meč je otišao u produžetke jer je rezultat bio 1:1, a onda je Zidane dobio direktan crveni karton nakon što je glavom u prsa udario Materazzija. Ovaj trenutak ušao je u legendu, a posebno jer je to bila posljednja utakmica u karijeri Zidanea.

Zidane je nakon finala u Berlinu odlučio da završi svoju igračku karijeru i to na veoma tužan način jer su Francuzi na kraju ostali bez titule prvaka svijeta nakon što je Italija slavila poslije penala.

Međutim, Mundijal u Njemačkoj bio je itekako specifičan što se tiče Zidanea, a incident s Materazzijem nije ono jedino po čemu ćemo pamtiti njegov nastup na Svjetskom prvenstvu 2006. godine.

Naime, u grupnoj fazi Francuska je, između ostalih, igrala protiv Južne Koreje u Leipzigu, a ova utakmica završena je rezultatom 1:1.

Oglasi

Zidane je bio itekako ljut što njegova reprezentacija nije uspjela da osvoji tri boda, a svoj bijes "istresao" je na vratima svlačionice. Zidane je šutnuo vrata i ostavio je udubljenje i trag kopački na njima.

Tada se očekivalo da će vlasnici Leipziga popraviti ovo oštećenje nakon Mundijala, ali oni to nisu uradili. Odlučili su da vrata ostanu na svlačionicu i zlatnim ramom su uokvirili taj detalj na njima.

Vrata su i dalje na ulazu u svlačionicu, a ispod ovog rama piše "Uspomena na Z".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zidane je prije nekoliko godina čuo za ovu priču i nije mogao ni sam da vjeruje da su u Leipzigu napravili takvu stvar, ali nije krio oduševljenje što je njegov trag i dalje dio stadiona u Leipzigu.

I to je bio pokazatelj koliko je Zidane želio da postane prvak svijeta Trikolorima u svojoj posljednjoj profesionalnoj sezoni, ali na njegovu žalost na kraju to nije uspio da ostvari.

Top Komentari

Salihović23
Zbog tog incidenta nije osvojio zlatnu loptu i igrač turnira nije bio, nažalost. Isto 2000 je on trebao da osvoji a ne Figu, ubjedljivo bio najbolji igrač Svijeta, ali takodjer neki incident. Znaci minimalno 2 zlatne lopte su mu ukradene, mislim sta treba opravdavati zli jezik, to nikad nisu ni istraživali ni kažnjavali, a mogli su. Zizou, elegancijo, niko nikad sličan tebi. ZZ one and only!
16 1
Ante G.
To je Njemacka. Od svega se napravi nesto... Od nicega stvoris atrakciju. Mi smo sa druge strane umjetnici kada od necega treba stvoriti nista. U Minhenu Hitlerov stan pretvore u policijsku stanicu. Time rijesis pitanje smjestaja, sa druge sprijecis da se neonacisti okupljaju na tom mjestu. Logika u svemu. Kod nas Titove vile sviraju prazne, bunkeri zjape... Sta bi Svabo od toga napravio, to covjek ne moze zamisliti.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi