Navijači Francuske su šest godina čekali na ove fotografije

Benzema konačno u reprezentaciji

Navijači Francuske su šest godina čekali na ove fotografije

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske okupila se jučer pred početak priprema za Evropsko prvenstvo.

Aktuelni prvaci svijeta imat će dvije sedmice da se spreme za Evropsko prvenstvo, a mnogi smatraju da će oni biti glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje.

Nakon šest godina na okupljanju reprezentacije pojavio se i Karim Benzema koji se konačno vratio u reprezentaciju.

Didier Deschamps pozvao je Benzemu u reprezentaciju nakon što je uvjerio čelnike Saveza da je vrijeme da se vrati, te da mu se oproste greške koje je napravio prije šest godina.

Benzema se jučer među prvima pojavio u Clairefontaineu na okupljanju, te je dobio srdačnu dobrodošlicu od selektora Deschampsa i svojih saigrača.

Francuzi su danas odradili prvi trening u sklopu ovih priprema, a očekivano u centru pažnje prisutnih novinara i fotoreportera bio je upravo Benzema.

Oglasi

Navijači su oduševljeni fotografijama s treninga i što su konačno vidjeli Benzemu u opremi reprezentacije Francuske.

Image

Za njega je to sigurno bio emotivan trenutak, ali i za navijače koji su "preplavili" Twitter svojim komentarima, te su poželjeli Benzemi sretan povratak u reprezentaciju nakon šest godina izbivanja.

Također, Benzema neće u reprezentaciji nositi dres s brojem deset kao nekada, te je sada zadužio broj 19.

Francuski mediji objavili su da se nakon njegovog povratka u reprezentaciju prodaja dresova povećala čak za 2.400 posto što je zaista nestvarno.

Benzema je za reprezentaciju odigrao ukupno 81 utakmicu i zabio je 27 golova, a posljednji meč je odradio 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi