Diego Costa ljubomoran na saigrača, već zatražio transfer?

Problemi u Atleticu

Diego Costa ljubomoran na saigrača, već zatražio transfer?

Španski napadač Diego Costa je, navodno, vrlo nezadovoljan svojom trenutnom situacijom u Atletico Madridu.

Prema pisanju El Munda, Diegu Costi istinski smeta što njegov saigrač Antoine Griezmann ima neuporedivo veću godišnju platu od njega koju, prema njegovim uvjerenjima, nije zaslužio.

Griezmann godišnje zarađuje čak 25 miliona eura, što je ogromna ali i normalna cifra s obzirom da je Atletico morao nečim zadržati svog najboljeg igrača u klubu pored bogatih ponuda Barcelone i nekih drugih moćnih klubova.

S druge strane, brazilski Španac ima godišnju platu u iznosu 8,5 miliona eura kojom nije zadovoljan, bez obzira na to što je trenutno upitno zaslužuje li i toliko jer je bez gola u La Ligi još od februara.

Potražite više informacija na temu La Liga:

El Mundo također piše da je Diego Costa već zatražio odlazak iz Atletica na zimu, a navodno je zainteresovan da prihvati ponudu iz Kine i ode igrati za ogroman novac. Kinezi su Costu tražili i dok je bio u Chelseaju, a ta priča se sada ponovo aktualizirala.

Diego Costa (29) je po drugi put član Atletica postao 1. januara 2018. godine, kada je stigao iz Chelseaja za 66 miliona eura. Sa ovim klubom ima ugovor do ljeta 2021. godine i jasno je da bi Jorgandžije masno zaradile njegovom prodajom, što više nije nimalo nerealna opcija.

Top Komentari

Elmedin
Diego,ljubomora cini cuda:))))
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi