Diego Costa možda završi u zatvoru šest mjeseci!

Problemi za napadača Atletico Madrida

Diego Costa možda završi u zatvoru šest mjeseci!

Napadač Atletico Madrida Diego Costa našao se u velikim problemima. 


Španska porezna uprava zatražila je šestomjesečnu zatvorsku kaznu za njega, navodi se u izveštaju lista AS.

Napadač je optužen da je oštetio državu Španiju u iznosu od milion eura u odnosu na njegova prava na slike, tako što je koristio treće strane kako bi izbjegao plaćanje naknada.

Ovaj slučaj je u toku već godinu dana, a odnosi se na dogovor između Atletica i Chelseaja, kada je londonski klub kupio Brazilca sa španskim pasošem 2014. godine.

Costa je godinama bio u brojnim problemima zbog samih dešavanja na terenu, a sada je u sličnim problemima s porezom u kakvim su ranije bile zvijezde poput Lionela Messija ili Cristiana Ronalda. Neki čak smatraju da je Ronaldo i otišao iz Reala zbog toga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako se u slučaju Coste traži zatvorska kazna, treba reći da se ovakvi slučajevi inače završavaju uvjetnom ili novčanom kaznom.

Ostaje nam da sačekamo i odgovor Coste te njegovog advokata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi