Nestao je na nekoliko mjeseci, ali došao je red za povratak na teren - Diego Costa dobio ponudu
Foto - Instagram

Vraća se fudbalu

Nestao je na nekoliko mjeseci, ali došao je red za povratak na teren - Diego Costa dobio ponudu

M. Šljivak

Nekadašnji španski reprezentativac Diego Costa (34) već je nekoliko mjeseci bez kluba.

Brazilac sa španskim pasošem zadnji angažman imao je u ekipi Atletico Mineira, ali je klub napustio u januaru ove godine i od tada je u potrazi za novim klubom.

Povezivao se 34-godišnji napadač s brojnim klubovima, a čini se kako bi se uskoro mogao skrasiti u zanimljivoj sredini. Costi je ugovor ponudio urugvajski Penarol i nadaju se kako bi uskoro mogli potpisati papire s iskusnim napadačem.

Urugvajski klub je ovom fudbaleru ponudio jednogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje za još jednu sezonu, ali finansijski detalji nisu poznati.

Sada se čeka odgovor iskusnog napadača, a on bi u narednim danima trebao donijeti konačnu odluku.

U bogatoj karijeri Diego Costa je promijenio dosta klubova. U Evropu je stigao kao tinejdžer 2006. godine, a igrao je za Bragu, Penafiel, Atletico Madrid, Celtu, Albacete, Valladolid, Rayo Vallecano i Chelsea.

Prošle godine se odlučio vratiti u Južnu Ameriku. Odabrao je potpis za Atletico Mineiro gdje se međutim zadržao svega nekoliko mjeseci i u 19 odigranih utakmica postigao je pet golova.

Costa je prethodnih mjeseci uživao u odmoru. Vozio je traktor po gradskim ulicama, uživao je s porodicom na atraktivnim lokacijama, a vidjet ćemo je je li se zaželio fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi