Neočekivan transfer: Diego Costa se vraća u Evropu, u napadu će sarađivati s bh. reprezentativcem

Potpisuje za Salernitanu

Neočekivan transfer: Diego Costa se vraća u Evropu, u napadu će sarađivati s bh. reprezentativcem

E. Škorić

Diego Costa je nakon svega pet mjeseci odlučio da napusti Atletico Mineiro ove zime.

Iskusni 33-godišnji napadač se početkom prošle godine vratio u Brazil nakon sporazumnog raskida ugovora s Atletico Madridom. Imao je nekoliko dobrih nastupa u dresu Atl. Mineira u Brazilu, ali je ipak odlučio da napusti Brazil.

Za pet mjeseci je dres Mineira obukao 19 puta. Iako je bilo govora da karijeru nastavlja u Corinthiansu, sada je pak jasno da se vraća na evropsko tlo.

Bivši napadač Chelseaja pojačat će Salernitanu koja nastupa u Seriji A i koja se bori za opstanak, što znači da će Brazilac u napadu biti konkurencija našem Milanu Đuriću.

Sportski direktor Walter Sabatini glavni je razlog što se Costa odlučio doći u Salernitanu. Napadač će potpisati ugovor do ljeta uz opciju mogućeg produženja saradnje.

Costa će u Salernitani igrati i sa iskusnim Francuzem Franckom Riberyjem, a ovaj tim pokušava dovesti i Verdija iz Torina te Javiera Pastorea, bivšeg igrača PSG-a koji je trenutno u Elcheu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve ove transfere završava Sabatini, koji ima dobre odnose sa mnogim sjajnim igračima, pa i sa Costom koji mu je obećao da će doći kako bi pokušali izvući ekipu iz opasne zone.

Saleritana je posljednja na tabeli Serije A sa 11 bodova, s tim da ima i dvije utakmice manje.

Top Komentari

vence
Ako on stigne, nece Đurić više ni vidjeti prve postave, tako da vam naslov ne valja :D
3 1
melee
znaci noga za bosanskog ibrahimovica
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi