Diego Costa ponovo debituje za Atletico 3. januara

U utakmici Kupa Kralja

Diego Costa ponovo debituje za Atletico 3. januara

Navijači Atletico Madrida sa nestrpljenjem iščekuju početak nove godine jer će tada za njihov voljeni klub ponovo debitovati Diego Costa.

Podsjetimo, brazilski napadač sa španskim pasošem se u redove Atletica vratio jesenas, ali zbog zabrane koju Jorgandžije imaju od strane UEFA-e, još uvijek nema pravo na debi.

Ipak, on će moći da zaigra od početka nove godine,a prvi meč Atletico igra već 3. januara u okviru španskog Kupa Kralja. Španski mediji prenose kako će Diego Simeone na tom meču u vatru odmah gurnuti osim Coste i Vitola koji je jesenji dio šampionata proveo u Las Palmasu za kojeg je postigao jedan gol na devet odigranih mečeva.

Podsjetimo, Costa je iz Atletico Madrida otišao na ljeto 2014. godine u Chelsea. U Londonu je proveo tri sjajne sezone, ali italijanski trener Plavaca Antonio Conte mu je poručio na kraju prošle sezone da više ne računa na njega. Od tada su postojale brojne špekulacije o njegovoj budućnosti, ali na kraju je Costa završio u bivšem timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi