Simeone: Motivacija za Evropsku ligu? Ista kao i za prijateljsku utakmicu

Standardni problemi

Simeone: Motivacija za Evropsku ligu? Ista kao i za prijateljsku utakmicu

Atletico Madrid se sinoć oprostio od Lige prvaka i svoju evropsku sezonu će nastaviti u Evropskom ligu, takmičenju koje Jorgandžije očigledno ne interesuje.

Atletico je u bliskoj prošlosti dva puta osvajao Evropsku ligu (2010. i 2012.), ali to su očigledno bila neka druga vremena sudeći po izjavi Diega Simeonea.

"Motivacija za Evropsku ligu će biti ista kao kada igramo prijateljsku utakmicu, Kup ili Superkup. Žao mi je što smo ispali iz Lige prvaka, možda smo zaslužili da prođemo. Više smo bodova suzeli pobjedniku grupe nego Qarabagu, a to je paradoks", izjavio je Simeone, te nastavio:

"Ovakve stvari se mogu dogoditi. Dali smo sve od sebe da prođemo dalje, ali zakazala je efikasnost. Sada plaćamo cijenu toga. Ispali smo, a izgubili smo samo jednu utakmicu i to u 93. minuti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico Madrid je u Ligi prvaka bio u grupi sa Romom, Chelseajem i Qarabagom, a dugo će pamtiti dvomeč sa klubom iz Azerbejdžana protiv kojeg je osvojio samo dva boda (0:0, 1:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi