Diego Forlan spreman za povratak u Evropu
Foto: EPA

Legendarni Urugvajac stiže u Norvešku?

Diego Forlan spreman za povratak u Evropu

Diego Forlan je bio ljubimac navijača u kojem god da je klubu igrao, a čini se da je ovaj danas 38-godišnji napadač, koji je posljednjih godina nastupao u Južnoj Americi i Aziji, spreman za povratak na evropske terene.

Naime, Forlan bi uskoro mogao stići u norveški Sandefjord. Ukoliko Forlan uistinu stigne u Sandefjord, najzaslužniji za njegov dolazak će biti glavni skaut ovog kluba, dugogodišnji Forlanov poznanik, Terje Liverod.

"Poznajem Diega dugo vremena i mogu potvrditi da je on otvoren za dolazak u Sandefjord, te da je putem interneta pratio našu pobjedu nad Tromsom", izjavio je Liverod, te nastavio:

"Radimo na tome da Forlana dovedemo u Sandefjord. Prilika da on potpiše ugovor sa nama je tu, ipak radi se o mnogo novca, tako da moramo biti realistični."

"Iako mu je 38 godina, on je najveći profesionalac kojeg sam ikada vidio. On može donijeti dosta kreativnosti ekipi...Njegov dolazak bi bio sjajna stvar, bilo bi to revolucionarno za ekipu, ali i za čitav region", dodao je skaut Sandefjorda.

Legendarni Urugvajac je u svojoj bogatoj karijeri nastupao za Independiente, Manchester United, Villarreal, Atletico Madrid, Inter, Internacional, Osaku, Penarol, te najskorije indijski Mumbai City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi