Još jedna velika zvijezda stiže u MLS?

Američka liga sve jača

Još jedna velika zvijezda stiže u MLS?

Američka MLS liga posljednjih godina uspjeva dovesti velike zvijezde svjetskog fudbala, istina u poznim igračkim godinama.

Takav slučaj bi mogao biti i sa nekadašnjim napadačem Manchester Uniteda, Atletico Madrida i Intera Diegom Forlanom.

Forlan trenutno igra u Urugvaju gdje je član Penarola, ali je veoma zainteresovan za prelazak u MLS ligu.

"Kada gledate MLS ligu na TV-u vi vidite da je to veoma zanimljivo takmičenje, a i kvalitet igre se poboljšao. Sada tamo igraju velike zvijezde kao što su Steven Gerrard, Frank Lampard, Pirlo ili Kaka. Kvalitet igre iz godine u godinu raste", rekao je Forlan.

Forlanovi najveći uspjesi u karijeri bili su osvajanje Premiershipa, FA Cupa i Community Shielda sa Unitedom i Evropa lige sa Atletico Madridom.

Također, igrao je i polufinale Svjetskog prvenstva 2010. godine ub Južnoj Africi gdje je bio proglašn i najboljim igračem turnira, a sa reprezentacijom je osvojio Coppa America 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.