Diego Godin junak Atletica
Baskijski tim ove sezone je očajan, samo jedna pobjeda, no u Madridu su pokazali da zaslužuju više od trenutne pozicije

La Liga

Diego Godin junak Atletica

E. Škorić, foto: EPA

U meču 12. kola španske La Lige Atletico Madrid je ugostio Athletic Bilbao, a na kraju je golom u nadoknadi slavio s 3:2.

Ove sezone očajni Athletic ima samo jednu pobjedu, a lako se moglo desiti da večeras dođe i do druge pobjede i to na teškom gostovanju u Madridu. No, dva puta su vodili i dva puta pprimali gol, a onda i treći...

Atletico, koji se bori za titulu, pravo se večeras namučio i nekim je čudom došao do pobjede. 

Gosti iz Bilbaa poveli su golom Injakija Williamsa u 36. minuti, da bi tek u 61. minuti Thomas zabio za 1:1. Samo tri minute kasnije novi gol Williamsa, da bi Rodrigo deset minuta prije kraja vratio nadu Madriđanima, a onda je u nadoknadi stoper Diego Godin. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je sada na  bod od Barcelone koja ima 24 boda, ali i utakmicu manje. Athletic je sa 10 bodova na 17. mjestu, tik iznad opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi