Porušeni svi mogući rekordi: Dres Diega Maradone s čuvene utakmice prodat za suludu cifru
Foto - Screenshot

Steve Hodge uzeo više od sedam miliona funti

Porušeni svi mogući rekordi: Dres Diega Maradone s čuvene utakmice prodat za suludu cifru

Midhat Šljivak

Dres legendarnog Diega Maradone, kojeg je nosio na utakmici protiv Engleske 1986. godine, prodat je na aukciji za nevjerovatnih 7.1 milion funti.

Dres sa susreta na kojem je Maradona izveo čuvenu 'Božju ruku' došao je u ruke nekadašnjeg reprezentativca Engleske Stevea Hodgea u čijem vlasništvu je bio do danas.

BBC javlja kako je dres prodat na aukciji i to za nevjerovatnih 7.1 milion funti i to je najskuplji sportski suvenir u historiji. Ranije je rekord držao dres legende New York Yankeesa Babea Rutha koji je 2019. godine prodat za 4.4 miliona funti.

Interesantno je svakako da je Hodge 2020. godine da dres nema cijenu i da je neće prodati.

"Imam taj dres 34 godine i nikad nisam ni pomislio da ga prodam. Za mene on ima nevjerovatnu sentimentalnu vrijednost. Ljudi me zovu, dolaze na vrata, nije to ugodna situacija", rekao je Hodge i dodao je:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Pojavila se lažna vijest kako tražim milion funti ili čak dva za njega. Navodno pokušavam da zaradim koristeći situaciji. Smatram to uvrjedljivim i potpuno pogrešnim. Taj dres nije na prodaju", poručio je nekadašnji engleski reprezentativac.

Dvije godine kasnije Hodge je ipak odlučio prodati dres. Zaradio je ogromnu cifru i sigurno da neće previše žaliti.

Top Komentari

K79
pa možda će čovjek dati pare u dobrotvorne svrhe !
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi