Navijači Napolija u šoku kada su vidjeli Mourinha u centru grada, a onda su mu aplaudirali

Sjajan potez Portugalca

Navijači Napolija u šoku kada su vidjeli Mourinha u centru grada, a onda su mu aplaudirali

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras igraju u gostima protiv Napolija derbi 33. kola italijanske Serije A.

Sigurno je da nas večeras u Napulju očekuje izuzetno uzbudljiva utakmica u kojoj domaćem timu odgovara sam pobjeda ukoliko želi ostati u borbi za naslov prvaka, dok je Romi svaki bod zlata vrijedan u pokušaju da dođe na poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

U prošlom kolu Napoli je doživio neočekivan poraz na svom terenu od Fiorentine, dok je Roma u nizu od tri uzastopne pobjede.

Utakmica između Napolija i Rome igra se od 19 sati, a igrači rimskog kluba već jučer su doputovali na jug Italije kako bi bili što odmorniji i spremniji za večerašnju utakmicu.

No, u centru pažnje pred ovaj meč našao se trener gostujućeg tima Jose Mourinho koji je svojim potezom oduševio Napulj. On je u centru grada posjetio mjesto na kojem je legendarni mural Diega Maradone, te je odao počast Argentincu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mourinho je sa tjelohraniteljima došao u centar Napulja i iznenadio navijače domaćeg tima koji su mu aplaudirali i zahvaljivali se jer je odao počast najboljem igraču u historiji ovog kluba, ali vjerovatno i fudbala.

Trener Rome prvo je posmatrao Maradonin mural i sve fotografije koje se nalaze oko njega, a onda je ispred istog položio cvijeće.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi