"Volio bih da FIFA povuče dres sa brojem 10 u svim ekipama"
Foto - EPA

Andre Villas-Boas ima prijedlog

"Volio bih da FIFA povuče dres sa brojem 10 u svim ekipama"

M. Šljivak

Prerani odlazak legendarnog Diega Maradone pogodio je ljubitelje fudbala širom svijeta.

Gotovo da nema sportiste koji se ne oprašta od Malog zelenog, a trener Marseillea Andres Villas-Boas sinoć je uputio zanimljiv prijedlog Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

On je za to da u čast Maradone niko nikad više ne nosi dres sa brojem 10 u bilo kojem timu na svijetu.

"Volio bih da FIFA povuče dres sa brojem 10 u svim takmičenjima i u svim ekipama. To bi bio najbolji način da se mu se ukaže čast. Veliki je ovo gubitak za svijet fudbala", rekao je Villas-Boas.

Teško je zaista vjerovati da će se FIFA odlučiti na ovakav potez, ali sasvim sigurno da će se naći način da Diego zauvijek bude u legendi.

Top Komentari

Grohot
treba povuci 10 skroz iz brojanja isto, znaci idemo 8, 9, 11 :))) umjetnik je bio sa loptom i jedan od najacih ikada ali isto tako je bio kreten van terena, kreten nevidjeni....treba djecu uciti da je to normala??! kako je svijet odljepio tito dragi
58 2
ADNAN_BRANKO
Pa jednog dana bi umro, ne znam šta su očekivali i čemu ovolika hajka, umro je kao i što ćemo svi umrijeti.
36 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi