Cijela Argentina u suzama je ispratila Diega Maradonu na vječni počinak

Sahranjen jedan od najvećih

Cijela Argentina u suzama je ispratila Diega Maradonu na vječni počinak

E. Škorić

Najveći nogometaš svih vremena Diego Maradona sahranjen je u četvrtak navečer.

On je ukopan na groblju Bela Vista u blizini roditelja, a cijela Argentina je sa ulica poslala svog idola na vječni počinak. Svi su željeli da se oproste od argentinskog i nogometnog božanstva.

Rijetko ko je mogao da ne pusti suzu za čovjekom koji je Argentini u prošlosti donio naslove svjetskog prvaka, a umro je u 60. godini, samo dvije sedmice nakon što je pušten iz bolnice nakon operacije hematoma na glavi.

Cijeli su se dan jučer Argentinci poklanjali Maradoni u predsjedničkoj palači Casa Rosada, gdje je bio izložen njegov lijes, a kasno navečer, po srednjoevropskom vremenu, povorka je krenula prema groblju Bela Vista, gdje su se okupile hiljade navijača kako bi poslali svog heroja.

Povorka s tijelom Argentinca na putu prema Bella Visti bila je duga i nije bilo mjesta na kojem navijači nisu pozdravili legendarnog nogometaša na cesti. Bilo je i sukoba između navijača i policije, jer su svi željeli biti što bliže božanstvu...

Top Komentari

WOLF20
Hocete li sada popustiti s njim i svakih 5min vijest o njemu
2 5
SeoRusilac
Zar neće biti balzamovan?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi