"Da ste vidjeli gdje je Maradona umro, i vi biste umrli"

Istraga povodom smrti Diega Maradone

"Da ste vidjeli gdje je Maradona umro, i vi biste umrli"

E. Škorić

Svakog dana stižu novi detalji o smrti Diega Maradone.

Maradona je u srijedu preminuo, ali je državno tužiteljstvo u Argentini pokrenulo istragu i naredilo je da se pretraži kuća njegovog ličnog doktora.

Glavni doktor Maradoninog ljekarskog tima bio je Leopold Luque, koji se nalazi pod istragom zbog mogućeg ubistva iz nehaja. Policija je upala u njegovu kući i u kliniku te će u narednim danima utvrditi okolnosti pod kojim je preminul Diego.

Do cijele istrage došlo je nakon što su Maradonine kćerke dovele u pitanje lijekove koji su prepisani njihovom ocu. Također, Maradonin advokat Matias Moria zatražio je istragu i zbog spore reakcije hitne službe kojoj je trebalo više od pola sata da stigne do kuće u kojoj je bio slavni Argentinac.

Također, medicinka sestra je u subotu priznala kako je lagala i da ga nije obišla i provjerila ujutro na dan smrti, pa se sumnja da je prije smrti Maradona bio bez ikakvog ljekarskog nadzora 12 sati.

Diegova bivša supruga Claudia Villafane je poručila: "Da ste vidjeli gdje je Diego umro, i vi biste umrli".

Aludirala je na to da Diegu nije previše toga pruženo i da u kući čak nije imao niti pristojan WC, a da pravog nadzora nije bilo i da sestre koje su se brinule o Diegu, zajedno s ljekarskim timom, nisu učinile dovoljno da ga spase.

Top Komentari

Armin29
dajte pustite na miru covjeka vise
8 2
Dobar,Los,Zao
Trosilo se a graha se jelo nije!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi