Diego Maradona spašava karijeru Usaina Bolta?

Jamajčanin stiže u Meksiko?

Diego Maradona spašava karijeru Usaina Bolta?

E. Čaušević

Jedan od najboljih atletičara svih vremena Usain Bolt odlučio se okušati u fudbalu, a bio je na korak od potpisivanja ugovora s australskim Central coast Marinersima.

Bolt je na jednoj od utakmica ovog tima postigao dva gola i oduševio je čelnike kluba. Činilo se tada da će potpisati prvi profesionalni ugovor kao fudbaler, ali je preko noći sve palo u vodu. Bolt je tražio ogroman novac i milionski ugovor što mu ovaj australski klub jednostavno nije mogao dati.

Već tada se počelo špekulisati da će Jamajčanin odustati od fudbala i sna da postane profesionalac, no čini se da nada još postoji. Engleski mediji objavili su danas da je Diego Maradona odlučio priskočiti u pomoć i dovesti ga u Meksiko.

Maradona trenutno vodi drugoligaša Dorados i pokazao je interes da potpiše ugovor s Boltom. Oni su ranije ove godine igrali na humanitarnom meču u Švicarskoj i Maradona nije krio da ga je 32-godišnji Jamajčanin oduševio svojom brzinom i fudbalskim znanjem.

Navodno, pregovori Bolda i Doradosa su već počeli, ali je jasno da Jamajčanin neće dobiti novac koji očekuje. No, ukoliko zaista želi da postane fudbaler onda sigurno neće odbiti ovakvu šansu da radi s jednim od najboljih igrača svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti