Perotti doživio tešku povredu: "Ovako nešto je prvi put viđeno kod jednog sportiste"

Emre Belozoglu zabrinut

Perotti doživio tešku povredu: "Ovako nešto je prvi put viđeno kod jednog sportiste"

Edmir Škorić

Bivši nogometaš Rome, Diego Perotti, zadobio je tešku povredu u dresu Fenerbahčea.

Argentinski reprezentativac je od 29. novembra zbog povrede koljena odsutan i po svim parametrima, nema ga barem još osam mjeseci. Iz turskog kluba nema optimizma gelde Perottija.

"Nećemo ga moći koristiti ove sezone", poručio je Fenerov sportski direktor Emre Belozoglu, dodavši:

"Ovo nije nimalo jednostavan slučaj. Gotovo je totalno puklo njegovo spajanje ligamenata u koljenu. Potrebna mu je operacija. U svijetu postoji osam slučajeva, njih sedam izazvano je u saobraćajnim nesrećama, a evo ovo je prvi put nešto slično viđeno kod sportiste. Nakon operacije mogli bismo ostati bez njega osa mjeseci".

Tužne su to vijesti za Argentinca koji je na početku karijere u Feneru dao tri gola na četiri utakmice, nakon što je u slobodnom transferu došaoi iz Rom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Perotti ima ugovor do ljeta 2022. godine, no sada je pravo pitanje da li će ostati u Feneru.

"Ne možemo sa sigurnošću reći da li će otići. Ne želimo da se igrač osjeća beskorisno. Mislim da ćemo pronaći neku zlatnu sredinu, ali moramo donijeti odluku. Broj igrača i kvote stranaca također nam stvaraju probleme", dodao je Emre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi