Odigrao posljednju utakmicu u karijeri, nosio dva dresa sinoć i skoro rasplakao Gabigola

Legendarni Diego otišao u penziju

Odigrao posljednju utakmicu u karijeri, nosio dva dresa sinoć i skoro rasplakao Gabigola

Endin Čaušević

Legendarni brazilski fudbaler Diego Ribas završio je svoju igračku karijeru, a u penziju je otišao na zaista orginalan način što će posebno pamtiti njegov saigrač iz Flamenga Gabigol.

Diego je ostavio veliki trag u fudbalu i imao je nekoliko fantastičnih sezona u Evropi, a posebno ga pamtimo po sjajnim igrama u dresu Werdera iz Bremena, Juventusa i Atletico Madrida.

Ovaj Brazilac bio je nekada saigrač i našem Edinu Džeki u Wolfsburgu, a u Brazil se vratio 2016. godine nakon što je dvije sezone odigrao u Fenerbahčeu.

Diego je za Flamengo igrao šest godina i uspio je da osvoji skoro sve što je mogao. S brazilskim velikanom je osvojio i Copa Libertadores prije nekoliko sedmica i nije mogao na bolji način da se penzioniše.

Ovaj 37-godišnjak sinoć je odigrao svoju posljednju utakmicu u igračkoj karijeri, te se oprostio na zaista odličan način.

Diego je odigrao sat vremena u sinoćnjem meču protiv Avaija, a kada je napuštao teren dobio je fantastične ovacije s tribina što najbolje pokazuje kakav status ima u Flamengu.

Oglasi

Međutim, ono što je obilježilo njegov odlazak u penziju jeste Diegov potez dok je napuštao teren koji će posebno pamtiti njegov saigrač Gabigol.

Naime, Diego je nosio dres s brojem deset u Flamengu, a sada kada se penzioinisao taj broj će otići nekom drugom igraču. No, Diego je odlučio da on bude taj koji će nekome uručiti desetku.

Dok je napuštao teren uzeo je novi dres i pričao Gabigolu i pokazao mu da je on sada nova desetka Flamenga što je oduševilo ovog napadača.

Diego nije mogao sakriti suze dok je napuštao teren i čak je pao na koljena kako bi poljubio travnjak i sigurno je da će mu itekako nedostajati profesionalno igranje fudbala, ali očito je vrijeme da se posveti nekim drugim stvarima u životu.

U dresu Flamenga odigrao je ukupno 230 utakmica i uspio je zabiti 31 gol i dodati 25 asistencija. U karijeri je pored Flamenga igrao za Santos, Juventus, Porto, Atletico Madrid, Werder, Wolfsburg i Fenerbahče.

Top Komentari

Arnel925
Ovo je onaj sto je došao u Wolfsburg kad je Dzeko otišao.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi