Odbili Ronalda, ali prihvataju Neymara: Sprema se senzacionalan transfer?

Predsjednik otvoreno govorio

Odbili Ronalda, ali prihvataju Neymara: Sprema se senzacionalan transfer?

A. Čaušević

Cristiano Ronaldo i Neymar su među najpopularnijim, ali i najboljim igračima svijeta već godinama pa ne čudi zašto su interesantni mnogim klubovima.

Ronaldo prolazi kroz jako težak period u Manchester Unitedu, a već se špekuliše da bi na kraju sezone mogao napustiti Crvene đavole te se počinje povezivati s nekim klubovima.

Legendarnog Portugalca sigurno nećemo gledati u dresu Flamenga koji je nedavno osvojio Copu Libertadores te će se takmičiti za klupskog prvaka svijeta.

Predsjednik ovog kluba je kazao da ne zna odakle je uopšte stigla vijest o Ronaldu uz poruku da bi višesturki osvajač Zlatne lopte sjedio na klupi u ovom klubu.

"Ne znam odakle je došla ta vijest, ali ko je to plasirao u javnost jako je kreativan. Gdje bi on uopšte igrao? Da bude na klupi? Pišu da mu je ponuđeno 10.2 miliona mjesečno, to je daleko od onog što mi možemo priuštiti."

Ipak, dok je zatvorio vrata Ronaldu, isto se ne može reći i za Neymara kazavši da je san svakog brazilskog kluba vidjeti ovog igrača u svom timu.

Oglasi

"Sigurno postoje klubovi sa daleko većim budžetima od našeg koji bi rado vidjeli Neymara, dovesti ga u Brazil bi bio san svakog kluba", kazao je Rodolfo Landim.

Inače i sam Neymar se nalazi pod pritiskom u PSG-u, najviše od strane Kyliana Mbappea koji bi najradije da pariški superstar napustio Park prinčeva.

Aktuelna vrijednost igračkog rostera Flamenga se trenutno procjenjuje na 150 miliona eura i radi se o timu koji bi mogao poprimiti nadimak južnoamerički Galaktikosi.

Članovi ovog tima su nekadašnje velike zvijezde evropskog fudbala kao što su Filipie Luis(Atletico Madrid), David Luiz(Chelsea), Diego (Werder, Juventus), Vidal (Barcelona, Bayern, Juventus) i Gabigol Inter).

U rosteru kojim rukovodi iskusni stručnjak Dorival Junior se nalazi i nekoliko potencijalnilh talenata, svakako se najviše izdvaja 21-godišnji Joao Gomes koji igra na poziciji defanzivnog veznog. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi