Bizaran potez trenera Veleza pred veliku utakmicu: Ovakvu zabranu još niste vidjeli
Foto - Twitter

Nestvarno

Bizaran potez trenera Veleza pred veliku utakmicu: Ovakvu zabranu još niste vidjeli

M. Šljivak

Argentinski Velez Sarsfield večeras će u prvom meču polufinala Copa Libertadoresa ugostiti brazilskog velikana Flamengo.

Velika euforija vlada u Buenos Airesu pred ovaj meč u kojem Flamengo ima ulogu favorita.

Velez zbog toga čini sve kako bi što više otežao igru protivniku, a najdalje je otišao trener ovog kluba Cacique Medina koji je napravio nevjerovatan potez.

On je ljudima koji održavaju teren zabranio da išta rade na njemu u proteklih sedam dana. Teren tako nije održavan, trava nije prskana te je trenutno teren izuzetno suh.

Očigledno Cacique Medina smatra da će nešto tvrđi teren pomoći njegovom timu u večerašnjem duelu. Naravno, nije napravio ništa nedozvoljeno već pokušava svom timu donijeti barem neku prednost.

Oglasi

Naravno, njegovi igrači su ti koji će morati da se maksimalno potrude kako bi izborili dobar rezultat protiv favorizovanog rivala.

Ipak, trener Veleza očigledno smatra da njegovom timu treba mnogo više od dobre igre, pa se odlučio na poprilično zanimljiv potez za ovu utakmicu.

Brazilski klubovi su i ove sezone dominantni u Copa Libertadores. Čak tri kluba iz ove zemlje došli su do polufinala, a Velez brani čast ostalih.

Protekle noći u brazilskom duelu Athletico Paranaense je savladao favorizovani Palmeira s 1:0. Jedini pogodak za domaće postigao je Santana 1:0.

Hoće li ponovo u finalu Copa Libertadoresu u finalu igrati dva brazilska tima ili će im Velez pokvariti planove, znat ćemo naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi