S Kloppom nije htio da se rukuje i dao čudno objašnjenje, a sada u potpunosti promijenio priču

Simeone u centru pažnje

S Kloppom nije htio da se rukuje i dao čudno objašnjenje, a sada u potpunosti promijenio priču

E. Čaušević

Diego Simeone našao se u centru pažnje nakon gradskog derbija protiv Real Madrida.

Atletico Madrid je pred svojim navijačima uspio da pobijedi Real sa 1:0 i tako osigura mjesto u Ligi prvaka. Za Real ovo nije bila bitna utakmica jer je već osigurana titula, pa je Carlo Ancelotti odlučio da odmori većinu prvotimaca.

Igrači Atletica su to iskorisitli i na kraju su uspjeli da upišu nova tri boda koja su im donijela mjesto u Ligi prvaka i naredne sezone.

Nakon utakmice u centru pažnje bio je Diego Simeone koji je imao zanimljiv susret s Ancelottijem. Simeone i Ancelotti su se rukovali i zagrlili nakon madridskog derbija zbog čega se argentinski stručnjak našao na udaru engleskih medija.

Naime, kada je Atletico igrao u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Liverpoola trener španskog kluba odbio je da se nakon utakmica rukuje s Jurgenom Kloppom, te je objašnjavao nakon toga da to jednostavno ne radi ni sa jednim trenerom.

"Ne volim pozdravljanja i rukovanja s trenerima nakon utakmica. To nikada ne radim bez obzira na meč jer mi nema smisla", rekao je Simeone nakon utakmice protiv Liverpoola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, očito je da Simeone nije isključivo zbog Kloppa i poraza od Redsa želio da se rukuje s njim jer je za vikend nakon meča protiv Real Madrida s Ancelottijem to bila sasvim druga priča. Jedan od novinara na press konferenciji ga je pitao upravo za to.

"Pa, rukovao sam se ranije i s trenerima Valencije i Ahletic Bilbaa. Sve zavisi od utakmice. Nekada se jednostavno sretnemo na odlasku u svlačionicu i pozdravimo. Ancelottiju se zaista divim jer je nevjerovatn trener. Osvojio je titule u svim ligama petice. On se uvijek ponaša isto bez obzira da li njegov tim izgubi ili pobijedi", poručio je trener Atletica nakon utakmice.

Top Komentari

Sars33
Pica mala uvijek bio i osto... jedva cekam vidjeti Atletico bez njega, covjek napravi formaciju 5-5-0 znaci napravi bunker pred golom i nadaju se da ce iz kontre zabit... jos pored svega toga prljavi igraci, eno sta Savic uradi na onoj tekmi u LP
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi