Svi koji ih ne vole misle isto: Igrače Reala na Wanda Metropolitanu dočekala "skandalozna" parola

Izazvat će dosta bure

Svi koji ih ne vole misle isto: Igrače Reala na Wanda Metropolitanu dočekala "skandalozna" parola

A. Čaušević

Real Madrid je svakako najglamurozniji klub na svijetu. Koliko ga vole njegovi navijači toliko i nije omiljen kod ostalih. 

Kraljevi su nedavno osvojili 35. titulu prvaka Španije, a do kraja sezone mogu i do 14. titule prvaka Evrope ukoliko u finalu pobijede Liverpool. 

Navijači drugih klubova Realu vrlo često spočitavaju da imaju sudijske protekcije kao niti jedan drugi klub, što nije daleko od istine. 

Ipak, koliko god Real znao imati sudijsku pomoć dosta je i primjera kada su popularni Los Blancosi oštećeni od strane ''ljudi u crnom''.

Međutim, navijači Atletico Madrida, Realovo ljutog gradskog rivala su ubijeđeni da Kraljevi konstantno imaju sudijsku naklonost. 

Oglasi

Upravo iz tog razloga na stadionu Wanda Metrpolitano prvake Španije je dočekala i pomalo skandalozna porola.

"Imaju 120 godina dugi špalir između sudija i medija", napisano je na paroli okačenoj na stadionu.

Posljednjih dana dosta se polemisalo oko toga da li će Atletico prirediti špalir Realu u gradskom derbiju te je to i jedan od razloga zašto je okačena ova parola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače i trener Jorgandžija Diego Simeone je prije utakmice kazao da od špalira neće biti ništa. 

"Ne znam da li se to radi u drugim prvenstvima u svijetu. Svako društvo je drugačije. Španija ima počasni špalir za protivnike, ali toga nema tako odakle sam ja. Živimo drugačije. Imamo poštovanje prema Realu, ali još više za naše navijače", rekao je Diego Simeone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
HAHAHHAHAHAHA bravo Atletikovci.Ono što čitav svijet vidi a navijači penal madrida ne.
3 10
King_Kenny
...ja se u finalu LP bojim jedino sudije,penzionera iz Reala ni sekunde.
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi