Dilavera skupo koštale kritike na račun sudija

Kažnjen novčano

Dilavera skupo koštale kritike na račun sudija

S. Mlaćo

Zagrebački Dinamo skupo je platio meč u Osijeku gdje je poražen sa minimalnih 1:0.

Naime, Modri su dobili čak tri crvena kartona. Između ostalih, isključen je i potencijalni bh. reprezentativac Emir Dilaver.

Dilaver je dobio dva žuta, odnosno crveni karton, a nakon meča žestoko se obrušio na sudije.

"Velika sramota što se tiče suđenja. Uvijek isto kad dođemo ovamo, moramo odmah požutjeti, što više žutih, a onda kad treba da nam daju crveni. Kažu mi da nije bio drugi žuti, bio sam već na lopti... Onaj prvi je OK, ali ovaj drugi... Ja sam njega imao na ramenu, a kako se on spustio, nabio se na moju ruku. Da sam ja njemu zavalio lakat, nisam. Ali sudac ima VAR, može to koristiti i to se koristi kad je crveni", kazao je Dilaver nakon meča u Osijeku.

Disciplinska komisija kaznila ga je i novčano, te će tako Dilaver u kasu Saveza uplatiti ukupno 2.300 KM.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nenad Bjelica, trener Dinama, kažnjen je suspenzijom od mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi